2012-02-09

Krevetės su mėlynojo sūrio padažu



Krevetės su mėlynojo sūrio padažu




Reikės
200 gr. sūrio su mėlynuoju pelėsiu
150 gr. grietinėlės
600 gr. krevečių
1/2 stiklinė balto stalo vyno
pipiriukų juodų maltų

sviesto

česnako

1. Sūrį ir grietinę išplakam iki vientisos masės (grietinėlę pilant pamažu), grietinėlės pilt pagal skonį, nes vieniem patinka skystesnis, kitiem tirštesnis padažiukas... Tad pilant "pamatuoji" pagal save.
2. Nuvalytas krevetkes apibert pipiriukais, druskyte. Į įkaitintą keptuvą šliūkštelt vyno, jam užvirus sumest krevetes ir porą minučių pavirt...
3. Išgriebt krevetes, apšlakstyt citrinos sultim, tada mirkom į padažiuką ir niam niam...."




Pagal Norikos receptą, krevetės troškintos, nekeptos, aš dariu taip, pakepinau česnakėlį, labai nedaug, tada įpyliau vyno, tiek kad apsėmė keptuvės dugną ir pakaitinau, šiek tiek nugaravus skysčiui įdėjau atitirpintas ir nusausintas krevetes (nusausinau tam, kad neišskirtu vandens), pakaitinau ir nupyliau skystimą (nebenorėjau kaitinti ilgiau, nes krevetės traukėsi), įdėjau sviesto ir pakepinau. Druskos nedėjau. Pagardinau pipiriukasi ir viskas, prieskonių galima ir daugiau




Receptas iš SM (Norika), bet adaptuotas pagal mane.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą